Bezoekers en vrijwilligers van de Linie 4 in Doesburg vrezen dat activiteiten van de Buurtacademie onder druk komen te staan nu de bibliotheek volgens hen in hetzelfde gebouw komt. In een petitie spreken ze hun bezorgdheid uit.
Een aantal vrijwilligers heeft maandag 20 januari een petitie overhandigd aan het college van de Gemeente Doesburg. In deze petitie staan een aantal verzoeken.
‘Straks wordt de Buurtacademie een groot loket waar je terecht kan voor alles wat betreft Werk Inkomen en Zorg en dit wordt dan ondersteund door vrijwilligers. In wezen zijn we dan een dependance geworden van de Gemeente Doesburg en zijn de vrijwilligers onbezoldigde ambtenaren’, aldus Gertie Jordens en Frans van der Krul namens de petitieopstellers.
De bezoekers en vrijwilligers van de Linie 4 constateren dat door de verbouwing en de komst van de bibliotheek er een hoop veranderingen zullen komen en de activiteiten daardoor onder druk komen te staan. Ze verzoeken het college van Doesburg om rekening te houden met alle activiteiten die nu al plaats vinden en behouden kunnen blijven op de Linie.
Daarnaast verzoeken ze om geen verplaatsing te doen van alle activiteiten naar andere locaties. Ook willen ze dat jong en oud verbonden blijft op één locatie en verzoeken ze dat de continuïteit gewaarborgd wordt. Daarnaast verzoeken ze dat het signaal wat uitgaat van de petitie wordt meegenomen in de overdenkingen over de Linie 4.
Update 11 februari: Het CDA meldt dat de dagbesteding en de inloop voor ouderen door de komst van de bieb waarschijnlijk worden verplaatst naar het Hummelhuus op Beinum.
Duidelijkheid is dringend gewenst, niet alleen voor de buurtacademie, maar ook voor de ouderen die deelnemen aan de dagopvang van Caleidoz. CDA volgt ontwikkelingen op de voet. Bezorgheidvan Buurtacademie en Caleidoz is zeer terecht.
Het college van Doesburg heeft tijdens de petitie overhandiging
zich ook een beeld kunnen vormen van diversen inloop activiteiten die middag, wat ook zeer belangrijk is en
de betrokkenheid van iedereen
Geluisterd is er in ieder geval door het college van doesburg
en hopen dat er toch een goede oplossing komt voor alle betrokken partijen zoals nu nog gevestigt in de Linie 4
ER is duidelijkheid,Inloop activiteiten worden gestopt op de Linie, dag opvang gaat ook weg,dit alles werd 1 dag na de overhandiging van de petitie schriftelijk medegedeeld aan de vrijwilligers!Met dank aan het College!
Ook onze fractie heeft kennis genomen van deze ontwikkelingen en zal het college vragen om opheldering en duidelijkheid. Het kan niet zo zijn dat de vrijwilligers van de buurtacademie, de gebruikers en de ouderen die gebruik maken van de dagopvang in onzekerheid zijn en blijven over hun toekomst voor wat betreft de locatie en de continuïteit. Ook de samenhang tussen de verschillende activiteiten staan op het spel.
Complimenten Gertie voor het opzetten van de
petitie. Net de
tekeningen gezien van het plan. Ziet er slecht
uit. Had beter verdeeld
kunnen worden. Dat dit
plan zoveel geld moet
kosten vindt ik niet
kunnen. Bibliotheek krijgt te veel ruimte. Over drie jaar zijn wegens te hoge kosten de bibliotheken toch verdwenen en door de digatisering.
Wat met veel enthousiasme is opgebouwd in 4 jaar tijd, met veel vrijwilligers die zich voor 100% hebben ingezet, wordt door de gemeente te niet gedaan met 1 pennenstreek.
Communiceren met elkaar is hier niet bij, de vrijwilligers zijn aangehoord en de petitie is overhandigd maar het plan lag al klaar.
Goede politieke stunt vlak voor de verkiezingen maar of de vrijwilligers nog wat aan de ingediende petitie hebben is nog maar de vraag.
Wordt nu door de gemeente dit 4-jarig kind met het badwater weggegooid?
Elkaar serieus nemen is een werkwoord dat wederkerig is.
Soms moet de één de ander een herkansing gunnen;
Gemeente Doesburg, kom op! Je kunt het; je mag nog een keer aan zet.