Doesburg heeft weer een prominente positie in de geheel vernieuwde Recreatiekaart de IJssel & Hanzesteden, waarvan de tweede editie net is verschenen. Op de kaart staat onder andere dat Doesburg het beginpunt is van het Hanzestedenpad en het startpunt van een dagwandeling die loopt richting Hoog-Keppel.


Op de kaart staat bij Doesburg het logo van de Hanzesteden vermeld, als een van de zeven Hanzesteden. Verder staan de parkeerplaatsen en bed & breakfast accommodaties vermeld. Ook zijn er enkele evenementen opgenomen op de kaart waaronder de Hanzefeesten, Fotograficamarkt en de Culturele Zondag Doesburg.


Afgelopen week verscheen de tweede editie van de kaart. Net als de eerste editie bedraagt de oplage zevenduizend stuks. De kaarten zijn verkrijgbaar in de boekhandel bij VVV-kantoren en via de website van uitgever Falk. De kaarten worden vooral gekocht door toeristen en mensen uit de eigen regio


‘Er was nog nooit een toeristische kaart waarin de hele IJssel was opgenomen. Dus die hebben we gemaakt. In de geheel vernieuwde editie is nu ook plek voor het gebied in de buurt van Westervoort, dus onder Doesburg. Daarmee is nu de gele IJssel in beeld’, aldus Jan Henk van der Klok van Bureau Hanzesteden.