GroenLinks en PvdA zeggen ‘nee, tenzij’ op plannen Rotra en Ubbink

GroenLinks en PvdA zeggen voorlopig nee tegen de uitbreidingsplannen van Ubbink en Rotra, tenzij het college kan aantonen dat het forse werkgelegenheid voor Doesburg oplevert en de potentie van de Fraterwaard wordt verzilverd.

In een gezamenlijk persbericht vragen GroenLinks en PvdA zich hardop af wat Doesburg in de toekomst wil met de Fraterwaard. Volgens de partijen, die de komende Gemeenteraadsverkiezing een lijstverbinding vormen en daardoor voorlopig gezamenlijk optrekken, staat er in de Ruimtelijke Structuurvisie Doesburg 2030 te weinig beschreven over dit gebied.

Rotra en Ubbink willen uitbreiden. Dat is al langer bekend. Daarvoor moet natuur verdwijnen. Natuur die binnen of buiten de gemeente moet worden gecompenseerd. Hierover moet nog een ei worden gelegd.

Informatienota
GroenLinks en PvdA zeggen op dit moment nee tegen het plan, tenzij ze antwoord krijgen op vragen over de werkgelegenheid en over het verzilveren van de potentie die de Fraterwaard biedt. Donderdagavond komt dit onderwerp op de agenda tijdens de maandelijkse gemeenteraadsvergadering.

‘In een Informatienota wordt gesproken over honderden banen die ontstaan bij uitbreiding van het bedrijventerrein. Wij willen eerst weten om hoeveel banen het precies gaat en of deze banen ook in Doesburg worden gerealiseerd’, licht Kees van Immerzeel van GroenLinks toe.

Fietsen en wandelen
Verder willen GroenLinks en PvdA in beeld krijgen wat de kansen voor de Fraterwaard zijn op het gebied van recreatie en duurzame energieopwekking. De partijen zien op recreatiegebied mogelijkheden om te fietsen en te wandelen, maar concluderen dat de huidige situatie waarbij het natuurlandschap beperkt opengesteld wordt dit in de weg staat.

Verder wijzen GroenLinks en PvdA naar de ambitie van Doesburg om in 2050 energieneutraal te zijn. Er zou volgens de partijen moeten worden onderzocht of ook de Fraterwaard hieraan kan bijdragen zonder dat dit ten koste gaat van natuur en landschap. Wellicht is het bijvoorbeeld mogelijk om op de voormalig vuilstort, (oppervlak ruim 3 hectare) een zonnepark aan te leggen.

‘Nee, tenzij’
Van Immerzeel: ‘Over de huidige situatie rondom de uitbreidingsplannen van Rotra en Ubbink roepen wij dan ook “nee, tenzij”. Eerst moet er duidelijkheid komen over de werkgelegenheid, natuurcompensatie en toekomst van Fraterwaard, voordat wij groen licht geven’.

Lees ook:

Rotra en Ubbink willen omvang bedrijventerrein verdubbelen

Vervolgonderzoek verdubbeling bedrijventerrein Verheullweg

Politiek positief over uitbreidingsplannen Rotra en Ubbink

D66 stelt commissie in over uitbreiding Rotra en Ubbink

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑